ISTANBUL ESPRESSO
World Explorations Istanbul Espresso przeniesie Cię w czasie do oryginalnych kawiarni. Ten intensywny, ambrozyjski napar charakteryzuje się wyrazistymi, dzikimi, dojrzałymi owocami i delikatnym akcentem migdałów. Gęsta i aksamitna, będąca hołdem dla tureckiej kawy, etiopska Arabika i indyjska Robusta przypominają nam o mieście leżącym na skrzyżowaniu starożytnych szlaków handlu kawą. Jest to mieszanka tak kosmopolityczna, jak tłum zgromadzony w stambulskiej kawiarni. Ciesz się smakiem jak mieszkańcy: Kawie towarzyszyć będzie szklanka wody i kawałek Turkish Delight.
Goryczka 3/5
Kwasowość 4/5
Palenie 3/5
Body 3/5
PROFIL AROMATYCZNY
W tej gęstej i aksamitnej mieszance wyczuwalne są dzikie nuty korzenne i owocowe, z nutą migdałów i przyjemnym posmakiem palenia.
Klasyczna kawa palona w systemie split-roast o średniej intensywności i czasie palenia. Partie kawy są rozdzielone na Arabikę i Robustę dla bardziej precyzyjnego palenia.
Gęsty, aksamitny charakter kawy World Explorations Istanbul Espresso to nowoczesny hołd złożony starożytnej, tradycyjnej tureckiej metodzie parzenia kawy - pięknemu mosiężnemu lub miedzianemu dzbankowi z długą rączką, który nosi nazwy cezve i ibrik. Smak tej najstarszej z tradycji parzenia kawy podkreślają ziarna etiopskiej Arabiki - kawy tak starej jak czas. Indyjska Robusta opowiada historię o tym, jak kawa po raz pierwszy wydostała się z Afryki.
6/10

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz